Considerații de tot felul despre Lyon: a doua vedere…

Ile/ March 17, 2011/ Ganduri, Vacanta/ 3 comments

Ieri dimineață a plouat și era tare urât, ca urmare m-am hotărât să nu ies pentru că am destul timp să explorez orașul, plus că se anunță zile mai frumoase. Totuși spre prânz a apărut soarele și într-un final am plecat la plimbare.

La o a doua vedere Lyon-ul mi s-a părut impresionant. M-a fermecat și trebuie să recunosc, m-am cam indrăgostit de el.

Cred că mi-ar plăcea să locuiesc aici. S-ar putea chiar să fie orașul care mi-a plăcut cel mai mult până acum.

În primul rând este un oraș mare, dar nu imens. Are dealuri și locuri multe de unde poți vedea orașul. Are o apă, chiar două, care străbat centrul vechi al orașului, ceea ce vă spun sincer este superb. Toate casele acelea așezate în trepte pe dealuri, ca într-un fel de cetate… sunt incredibil de frumoase. Străduțele multe cu cafenele, străduțele înguste, spațiile mari pietonale, toate, toate m-au fermecat. Sunt toate la un loc, cred, combinația perfectă. Cam așa arată genul meu de oraș perfect.

Când am ajuns ieri la podurile de peste Rhône aproape am încremenit. Mă uitam în jur și totul mi se parea incredibil de frumos, casele, copacii, apa, barcile,cerul… Pe cuvânt că n-aș mai fi plecat de acolo niciodată… Nu știu cum să pun în cuvinte cât de mult mi-a plăcut. Am impresia că toate sună ca niște exagerări, dar vă zic că nu sunt. Chiar îmi place Lyon-ul mult de tot. Trebuie să spun că m-a cam luat prin surprindere. Nu mă așteptam la așa ceva din partea lui 😀

Azi a fost tare urât chiar dacă a plouat mai puțin ca ieri. Am ieșit spre seara să mă plimb pe străzi în jurul hotelului doar din dorința de a respira aerul rece.

Corespondentul nostru la fața locului pe probleme de vacanță s-a cam îndrăgostit de oraș, nu știu dacă mai prezintă încredere. Trebuie să veniți aici să vedeți și voi, că poate Ile a început să bată câmpii 😀

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

3 Comments

  1. ei lasa ca daca este prezentat prin ochi indragostiti este si mai frumos;)) asteptam continuarea:P

    1. Da, dar dacă vă duc în eroare?! dacă eu zic că e frumos rău și el e urât că baba cloanța ?? 😀

  2. Eu te cred pe cuvant! :p

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.