Alte probleme…

Ile/ March 6, 2011/ Ganduri/ 0 comments

Am ieșit mai devreme la o cafea și am înșirat pe filele agendei cuvinte. Cuvinte legate în propoziții, fraze, paragrafe… Nu mi-a plăcut ce a ieșit. Mi-am dat seama că nu se înțelege ce trebuie din text. De fapt nu se înțelegea nimic.

Sunt tot la lucruri de neînțeles. Săptămâna trecută nu înțelegeam de ce nu înțeleg să-mi văd de viața mea. Acum am o altă problemă, dar îmi dau seama că tot pe acolo se ajunge. Tot despre mine și ceilalți este vorba. Săptămâna trecută realizam că îi pun mereu pe ceilalți înainte. Acum mă întreb de ce mă raportez așa de mult la ceilalți și de ce îi las pe ceilalți să-mi influențeze viața. Este de la sine înțeles că mă plâng de influențele negative și nu mă refer la influențele voite, ci mai ales la cele nevoite din partea lor.

Știu, trăim în societate cu toții, dar eu se pare că nu mă încadrez corect în societate. Instinctul meu de conservare nu funcționează corect în societate, îmi fac rău mie din cauza societații.

Uneori când las lucrurile să o ia mai rău razna, instinctul meu de conservare se trezește și se revoltă. Mă trezesc și eu cu el și zic că nu se mai poate!! Apoi iar vine societatea și își bagă coada și eu iar ajung să-mi fac rău, pentru că atunci când nu sunt unii, sunt alții. Societatea în intregimea ei nu e niciodată o influență pozitivă. Sunt mereu suficient de multe influențe negative astfel încât să le acopere pe cele pozitive.

Societatea e formată din oameni, din personalități multiple și diferite, fiecare cu probleme. Nu e treaba societății să aibă grijă de influențele ei asupra mea. E treaba mea să iau doar influențele pozitive și să ignor și să distrug cu toată forța influențele negative. Numai că forța mea e prea mică.

De trăit, trăiesc în societate, asta e forma de organizare a zilelor noastre, nu am ce să fac. Nu mă pot retrage din societate, dar în mod evident trebuie să învăț să lupt mai tare.

În urmă cu 5 ani eram un om mai deștept ca acum. Atunci societatea a avut o mare influență pozitivă asupra vieții mele. Daca eu aș fi fost o luptătoare mai bună, mai înțeleaptă, azi aș fi avut ce sărbătorii.

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.