Paris… finally…

Ile/ October 18, 2010/ Amintiri, Ganduri, Vacanta/ 1 comments

E luni dimineata si in casa e foarte cald. Am deschis geamul sa intre frig. Cip inca doarme in pat, iar Magellan s-a cuibarit la mine in brate si ba doarme, ba toarce. Am putin timp acum inainte sa facem bagajele si sa fugim la Riga.

In sfarsit ajung sa scriu despre Paris. Nu mi-am dorit niciodata foarte tare sa ajung la Paris, dar uite ca tot am ajuns. Am stat si m-am gandit despre ce anume sa scriu si am ajuns la concluzia ca sunt 3 lucruri care mi-au placut foarte tare si despre care am sa va povestesc.

Exista o goraza de povesti despre Paris. Am auzit multe despre acest oras. Am vazut o multime de poze, am vazut o groaza de filme cu Parisul, dar e un pic altceva sa mergi tu acolo, pe strazile alea.

Primul lucru care mi-a placut ar fi ca sunt o multime de lucruri de vizitat. In centru sunt palate langa palate, statui, muzee si iar palate si iar muzee si tot asa… E imens de mult de vazut. Cand ai intors capul intr-o parte sa admiri ceva, automat ratezi sa vezi pe cealalta parte o multime de alte lucruri ce merita atentia ta neconditionata. E ceva ce nu-mi puteam inchipui.

Evident n-am putut sa vad tot, chiar as zice ca am mai lasat destule de vazut si vizitat pe data viitoare. E destul de complicat si sunt foarte multi turisti. Cam peste tot sunt cozi. E adevarat ca merg si destul de repede.

Al doilea lucrur pe lista ar fi cladirile lor. Cladirile lor de 4 etaje de pe peste tot. Blocurile lor de care eu sunt pur si simplu indragostita. Am vazut o multime de astfel de blocuri nu numai in centru. N-am fost in nici o astfel de cladire, dar nu pot sa-mi inchipui decat ca ar fi grozav sa locuiesti in asa ceva. Spun asta si comparativ cu blocurile noastre care arata cel putin odios.

Un al treilea lucru foarte agreat de mine ar fi terasele lor. Peste tot, la orice colt de strada si nu numai, sunt terase. Multe terase. Patiserii si vitrine pline cu bunatati.

Desi v-am zis ca sunt o multime de lucruri de vizitat cel mai mult si mai mult mi-ar place sa merg aiurea la intamplare, fara o tinta precisa pe stradutele lor. Imi place toamna si imi place sa ma plimb toamna atunci cand e frumos. Parisului ii sta tare bine imbracat in culorile toamnei…

Acum cand termin de scris textul asta e seara tarziu si sunt intinsa in pat intr-o camera de hotel din Riga. Cip nu mai doarme, iar Magellan a ramas acasa. Am reusit sa ne facem bagajele la timp si am prins avionul. Despre Parisul Nordului sper sa reusesc sa va povestesc mai repede… Pentru ca nu mai sunt acasa nu mai pot sa pun si poze, dar cand ajung o sa adaug povestii si cateva poze si linkurile catre albume cu ceva mai multe poze… Mai multe nu mai promit ca nu se stie :))

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

1 Comment

  1. Mdap….cata dreptate ai….si cat imi doresc sa ma bag in pat in seara asta si maine sa ma trezesc si sa fie 18 decembrie 😀 !!!! Dra nue ste decat…20 octombrie :(((.

    Ehhh…..in alta ordine de idei si mie mi-au placut cladirile lor cu 4 etaje …. comparativ cu blocurile noastre gri …. poate Bucurestiul n-ar fi atat de urat fara blocurile noastre, cele comuniste.

    Ce pot sa spun…Have Fun la Riga….astept poze si povesti…si astept cand te intorci sa ne vedem la un pahar sa povestim :).

    Pupici!!!!

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.