Inceput de vacanta la Riga…

Ile/ October 19, 2010/ Ganduri, Vacanta/ 2 comments

Am inceput textul asta de 4 ori. Hai a 5-a cu noroc!
Pentru inceput sa va spun despre Riga una-alta. Este capitala Letoniei si este cea mai mare capitala dintre capitalele tarilor baltice. In momentul asta are vreo 700.000 de locuitori si sunt in descrestere. Din cat am inteles la un moment dat a fost un oras-stat, ceva mai tarziu a ajuns sa faca parte din ce e azi Letonia. Si-au recapatat ultima data independenta in 1991, iar din 2004 fac parte din NATO si Uniunea Europeana.

Nu este un oras mare si tot ce e de vazut in el se poate vizita pe jos. Este un oras extraordinar de frumos. Nu am intrat astazi in nici un muzeu, doar ne-am plimbat pe strazi. Au o multime de cladiri frumoase si toae se asorteaza perfect cu toamna. Sunt innebunita deja dupa acest oras si n-as mai pleca. Sigur ca limba e oribila si pare un mare impediment :)) Am mancat astazi la pranz mancare traditional letona, dar despre asta va povestesc alta data. Oamenii mi s-au parut destul de draguti si amabili peste tot. Am constata ca sunt destul de multi cersetori, dar inteleg ca nu sunt o tara prea bogata desi privind dupa centrru lor vechi n-as zice. N-am explorat tot. Mai avem si maine o zi de plimbare. Dupa care joi mergem la Tallin. Vremea nu e prea grozava. De dimineata a picurat un pic, in rest e frig. Daca nu bate vantul e destul de ok.

Nu e textul prea inspirat, dar sunt obosita…

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

2 Comments

  1. Aha….asteptam cu interes prima impresie ;).

    Nici la noi in Romanica n-ai zice la prima vedere ca suntem o tara saraca…judecand dupa “vilutele” “si “masinutele” care le vezi la tot pasul. Dimpotriva….

    Dap….frumos la Riga….astept alte poze si alte impresii ;)!

    Have fun!

    1. Merci 🙂

      Poze am pus pe FB cateva… o sa avem destul de multe poze si de la Riga dar sper sa ma descurc mai repede sa le sortez. Sunt aici atatea cladiri superbe, case normale dar frumoase foc. Pe mine m-a fermecat cu totul centrul vechi 😀

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.