Moșul meu Nicolae…

Ile/ December 6, 2011/ Ganduri/ 6 comments

Eu zic așa, că dacă n-are cine să îți pună cadouri în cizmulițe de Moș Nicolae cel mai bine îți pui singur. Dacă nu mai suntem la varsta copilariei în care mama și tata să ne pună cadouri în ghetuțe, nu înțeleg de ce nu ți-ai putea face bucuria asta singur. Mi se pare așa o bucurie simplă și frumoasă.

Sigur că nu mi-aș putea pune în cizmele lăsate pe hol la îndemâna lu’ Magellan dulciuri sau fructe, dar am încercat cu altele și a mers. Nu le-a ros, nu le-a mâncat. Nu mi-aș fi pus oricum dulcirui în cizme pentru că nu prea mai îmi cumpăr dulciuri din comerț de când fac eu tot feluri de bunătăți.

Cum eu știu că moșu’ vine la copii și cum am tăiat deja dulciurile de pe listă ce altceva mai nimerit putea să-mi aducă mosu’ decât niște cărți de colorat și creioane colorate 😀 Serios 😀 De multă vreme vroiam să-mi cumpar și uite că a venit momentul să fac asta. Nu știu de unde provine dorința asta de a colora. Nu e o frustrare din copilărie pentru că am avut multe cărți de colorat. Poate e doar dorința de deconectare, poate e doar dorința de întoarcere la o lume mai simplă, cea a copilăriei, în care lucrurile păreau mai simple sau poate amândouă sau poate nici una… Cert e că azi am colorat din cărțile aduse de Moș și tare mi-a plăcut.

Mi-a mai adus Mosu’ și un set cu parfum. Ăsta nu pare prea copilăresc ce-i drept, dar mi-a plăcut mult, deși nu e chiar genul meu de parfum și cum celălat Moș nu avea cum să fie cu mine la momentul “cizmulițelor” l-am luat împreună înainte de la Paris și mi l-a lăsat mie în grija să ajungă unde trebuie la momentul potrivit, adica tot în cizme. N-a intrat în cizme, l-am pus în bocanci 😉

Ah.. Dar mai e un Moș. Moșul care a ajuns la mama acasă și care mi-a adus 3 cutii mi-nu-na-te!! Cele mai frumoase posibile!! E genul ăla de cadou care știi că i se potrivește cuiva mănușă. Genul ăla de cadou cu care știi că ai nimerit-o la marele fix. Și m-a nimerit rău de tot!! Și cutiile nici n-au fost goale. Într-una erau niște biscuiți-prjiturele zise și zgrumțurele (homemade), într-una erau kiwi, iar în ultima mieji de nucă.

Da! Un Moș Nicolae frumos! Am zis seara sa-i dau și-o cană de vin fiert că a fost așa drăguț și mergea vinul fiert de minune cu cozonacul cu nuca făcut de mine…

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

6 Comments

  1. Ce frumooos!!! Arata tare bine cadourile!!!! Mai ales cutiile !!!

    1. Daaaaaaaaa!!! Sunt chiar mai frumoase în realitate decât in poză! 😀

  2. ce de craciun pare totul. pacat ca vremea nu e de partea noastra:( eu inca mai sper:D

    1. da… vine Craciunul… așteptăm zăpada, dar mai încolo un pic… nu-i grabă… să vină mai aproape atunci zăpada…

  3. Deci,sunt de acord..imi place sa fiu Mos si sa-mi aduc parfumuri!:D

    1. :))))) eu nu sunt așa mare amatoare de parfumuri… dar e mișto oricum să-ți fi mos… 😀

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.