Un gand bun…

Ile/ December 21, 2010/ Delicios!, Ganduri/ 5 comments

Ziceam ca astazi povestesc despre o fapta buna care s-a dovedit ca a ramas nepedpsita.

Am avut intentia sa fac o fapta buna sub forma de pachetele cu bunatati pentru cativa prieteni si familie. Dupa aceasta fapta buna am vrut sa mai adaug una, adica sa fac aceleasi pachetele cu bunatati si pentru 10 colindatori. Mama face pentru colindatori pachetele cu mere, mandarine, nuci si covrigi si ceva dulciuri. Dulciuri pe care pana acum le cumparam eu. Daca tot m-a lovit bucatareala de la o vreme m-am gandit sa inlocuiesc biscuitii si napolitanele si ciocolatelele pe care le cumparam pana acuma cu cateva bunatati facute de mine.

Am stat, am calculat, am adunat si am facut lista cu ce as vrea sa fac si ce ingrediente am nevoie. Am facut si un plan cum sa le fac pe toate. Cand, cum, in ce fel… Am facut chiar si teste cu ce nu mai facusem inainte. Pana aici toate bune. Mai ales ca testele au iesit mai bune decat rezultatul final. Am avut si niste biscuiti foarte frumosi, pe care nu i-am testat inainte si de care nu s-a ales nimic in prima faza. In faza 2 a iesit ceva bun de mancat, dar nu si de prezentat. La inceput ne-am distrat un pic facand bilute de 10 grame de aluat. A fost tare reconfortant si copilaresc. Dupa a inceput sa-mi para rau pentru ca planul meu nu a mai iesit si atunci am devenit trista. Asa trista cum eram pe la 10 seara am inceput sa rasfoiesc COSMO si uite asa din una in alta, mai facand haz de ce scria pe acolo, am dat cu ochii de o reteta de turta dulce. Unbelievable!! Si mai de necrezut a fost ca aveam in casa tot ce ne trebuia sa facem turta dulce. Asa ca dupa ce muncisem vreo juma de zi si nu se prea alesese nimic de toata munca asta, am trecut la facut alatul de turta dulce. Culmea e ca a iesit si turta dulce a doua zi si asa am revenit la ganduri mai bune.

E adevarat ca am renunta la planul initial, ca am adaptat lucrurile pe parcurs, dar la final am fost multumit de ce a iesit, chiar daca prietenii mei nu vor avea parte de bunatati. A trebuit sa aleg intre prieteni si familie pe de-o parte si colindatori pe de alta parte si am ales colindatorii. Si prieteni mei si familile noastre s-au tot bucurat de bunatati facute de mine in timpul anului, asa ca am ales fara prea multe regrete sa primeasca bunataile facute de mine doar colindatorii ce vor poposi chiar si pentru cateva momente la usa parintilor mei.

Zic eu ca a fost o fapta buna si desi am muncit mult pentru ea si pe alocuri m-am mai intristat, toate au iesit bune si frumoase la final si nu am sentimentul ca n-a meritat.

Sper ca prietenii care de data asta au fost sariti de la bunatati sa nu se fi suparat 🙂

Mai jos doua poze din timpul asamblarii pachetelelor…

Aici e finalul…

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

5 Comments

  1. Minunata idee!
    Cum ai facut turta dulce?

  2. Merci 🙂

    Turta dulce dupa cum am zis am facut-o dupa reteta din Cosmo. Acum una din doua, poti sa astepti pana maine sa public reteta pe blogul Papa la Ile, ori cumperi revista si gasesti pe acolo reteta 🙂

  3. Pingback: Turta dulce a la Cosmo… « Papa la Ile

  4. Pingback: Muffins bălțați… « Papa la Ile

  5. Pingback: Turta dulce a la Cosmo... - Papa la Ile

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.