Caut recompensă…

Ile/ March 20, 2012/ Ganduri/ 10 comments

Mă apucai cu ceva vreme în urmă de treabă. Nu mai știu exact câtă vreme, căci nu mai sunt acasă unde număram săptămânile pe perete. Cât am fost pe acasă lucrurile au mers destul de bine și m-am ținut binișor departe de prostiile nocive. La Paris treaba e ceva mai grea. E mai greu să-mi fac de mâncare, e mai ușor să cad în păcat cu altele, totuși m-am descurcat mai bine decât alte dăți. Se putea și mai bine, nu zic nu, dar nu e cazul să mă plâng pentru că e cert că se putea și mai rău, știu eu bine.

Azi am constatat că am ajuns la ultima gaură la curea, că nu mai am unde să strâng, că blugii mei cumpărați înainte să plec la Paris sunt ușor lărguți, blugi pe care i-am cumpărat cu o măsură mai mică decât precedenții. Eh, acum cei care mă cunoașteți personal să nu care cumva să credeți că am ajuns vreo slăbănoagă deja :)) mai e cale lungă, dar mă bucur și eu de victoriile mici de pe drum. 

Am totuși o dilemă. Cu ce mă pot răsplătii pentru victoriile astea? Mă jur că primul gând e cu mâncare!! Mâncarea e prietena mea cea mai bună. Eu sunt omul care mănânc și ca să sărbătoresc și ca să mă consolez pentru orice depresie. Deci da, primul gând ăsta e, să mănnc ceva buuuuuuuuuuuuun! Sigur poate exista și mâncare bună în sensul de gustoasă și sănătoasă și necalorică, dar chiar aveți impresia că eu cu asta m-aș recompensa??! Seriooos?? Nope! Sigur că aș mânca vreo prostie! Sigur că dacă aș gusta și nu aș mânca două tone nici n-ar fi așa grav, dar mai bine nu, nu acum. (Ah, îmi dau seama că de aici se înțelege cumva că nu mănânc deloc prosti, dar nu, nu e adevărat, doar că nu vreau să le iau așa, ca pe niște recompense, ok?)

Gândul numărul 2 de recompensă se îndreaptă către țoale. Să-mi cumpăr ceva drăguț, daaaar eu sunt în proces de slăbire și nu aș vrea să mă opresc aici, deci nu e o idee bună să-mi cumpăr țoale care sper eeeeeeeu să-mi rămnă largi în curând. Deci, nici asta nu merge. Aici ar mai fi o variantă, să-mi iau ceva ce-mi place și eventual care nu-mi vine încă bine, ca să mă motiveze să merg mai departe. Nu-i foarte rău, dar eu vroiam o recompensă nu o motivație și eventual un stres în plus.

Numărul 3 pe listă ar fi pantofii. Să-mi cumpăr niște pantofi mișto rău de tot. Aici lucrurile nu se schimbă dacă slăbesc sau nu. Aș vrea probabil niște panotfi colorați, au aștia aici la Paris tone de pantofi colorați. Problema apare că eu acum port doliu și deci nu mă îmbrac decât în negru, de încălțat la fel, deci nu merge nici asta. Sigur că aș putea să-mi cumpăr pantofii ăia verzi, pe care îî vroiam primăvara trecută și nu i-am găsit, și să-i port la toamnă când n-am să mai port doliu, dar eu căutam o recompensă acum, deci na, nici pantofii nu merg!

Numerele următoare ar fi probabil bijuterii, farduri… nici din astea nu folosesc zilele astea, deeeeeeeeeci?!???

Săriți repede cu idei de recompense 😀 până nu mă înfig în cine știe ce prostie… 😀

P.S. Știu că nu am zis de cărți, dar sincer nu mă încântă în situația dată… :-s

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

10 Comments

  1. bravooo!! mm..eu as zice sa mananci ceva bun dar mic (nah, totusi e de sarbatorit:P), sa te delectezi cu niste vin frantuzesc si pe urma sa-ti iei un suvenir dragutz care ti-a placut dar pe care in mod obisnuit nu l-ai cumpara ( ca sa-ti aminteasca de ziua asta)

    1. Nu știu de ce am impresia că tu ai impresia că am slăbit mai mult decât am slăbit :))
      Chiar cred că trebuie să mă dezvăț de treaba asta cu recompensele prin mâncare!! am mâncat totuși un ceva interzis ieri și nu mai fac, ma jur! Adică nu mai mănânc acel ceva că deși se presupune că e bun mie mi-a făcut răuuu, mare răuuu :)) revin maine cu amanunte…

      Asta cu suvenirul nu sună rău, dar nu prea mai am dorințe de ceva anume de pe aici. O să mai cercetez 😀 Merci 🙂

  2. Hmmm…eu propun sa-ti iei o floare frumoasa,frumoasa,frumoasa…intr-un ghiveci verde:D

    1. Hmm… aici e mai greu cu ghiveciul și am deja un ghiveci de flori care nu e tot ăla de care ți-am povestit, pentru că ăla s-a uscat și a murit.. iar acasă… acasă am niște ghivece cu plante, e adevărat că nu prea sunt flori… Mă mai gândesc… oricum îmi plac florile 😀 Poate or să fie doar niște lalele roz 😀 Merci 🙂

  3. Si eu ma gandeam in prima faza tot la cele enumerate de tine…Hmmm, in cazul acesta cumpara niste cosmetice care nu sunt machiaje gan creme, lotiuni si delecteaza-te cu el. Sau mai bine recompenseaza-te cu un salon de cometica, o cofura prospata, o manichiura…un masaj, un spa…ceva de genul asta daca te incanta :)!

    1. N-am fost niciodată la masaj, spa… dar mi-am dorit… poate o să fac asta când mă întorc în țară…Merci 🙂

      1. Da, nici eu n-am fost…dar suna interesant 🙂

  4. hei, imi plac vestile bune! stiu ca nu prea ai spatiu de desfasurare, dar poate un puzzle dragut?!
    p.s. votez si pentru un vin bun 🙂

    1. Recunosc că și ieri și azi m-am gândit și eu la un puzzle… 😀 nu mi-e clar dacă mai am timp să mi-l cumpăr și să-l fac aici, dar am unul (de fapt mai multe) drăguț acasă la care îmi stă gândul de ceva vreme să-l fac 😀

      Vinul e o obișnuință prea mare, dar uite că avem în frigider o sticlă de champagne – the real deal, nu vin spumant. O să-i facem felul sâmbătă 🙂

      Merci 😀

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.