O săptămână de vacanță…

Ile/ May 29, 2011/ Ganduri/ 1 comments

În mod periodic simt nevoia de singurătate. Deși trăiesc în societate, deși sunt sociabila măcar în parte, deși am destui prieteni cu care mă văd, din când în când simt nevoia acută de singurătate.

Printr-un concurs de imprejurari s-a nimerit ca tocmai acum, cand am terminat facultatea sa raman o luna singura. Din luna asta am ales prima saptamana sa fiu si mai mult singura, sa ma izolez si mai mult de lume.

Regulile le-am stabilt singura si nu sunt foarte batute in cuie, nu e neaparat nimic sigur. Nu castig un premiu la sfarsit si nici nu pierd nimic. Vreau doar sa ma izolez un pic, sa pot sa aud dincolo de galagia oamenilor si de propria-mi galagie ce naiba mai am de zis eu. Vreau sa ma odihnesc mai mult, sa ma rasfat mai mult…

Regulile sunt cam asa: nu deschid televizorul, nici calculatorul. Nu vorbesc la telefon, nu scriu mesaje si nu aprind aragazul.

Acum sa le iau pe rand. Foarte mare parte din timp, imens de mare parte din timp mi-o petrec in fata calculatorului si nu fac nimic. Nu sunt la faza la care nu pot sa ies din casa din cazua lui, dar dependenta mea e mare. Nu imi place asta. Nu apuc sa am grija de mine nici psihic, nici fizic asa cum ar trebui din cauza dependentei mele. Vreau sa ma opresc o clipa. Nu cred ca am sa ma vindec, nu ma astept ca dupa saptamana asta sa constat cate e de bine fara el si sa nu mai stau asa mult la calculator. Vreau doar o pauza. Daca pauza asta ma si ajuta la ceva, foarte bine, daca nu, nu-i un capat de tara.

Fara televizor am mai trait. Atata timp cat am calculator cu internet, pot trai linistita fara televizor, dar far nu. Daca nu imi umplu timpul cu statul pe net aiurea, s-ar putea sa imi placa suficient de tare sa ma uit la cine stie ce prostii la televizor. Asa am ajuns sa tai si televizorul.

Cu telefonul e mai complicat. Traim intr-o societatea foarte atasata de telefonul mobil si e cam greu fara. Mai ales cum sunt singura zilele astea, cum nu folosesc nici internetul, nu prea se poate lua legatura cu mine in timp real. Am si aici niste reguli. N-am sa-l inchid, dar nici n-am raspund la telefon. Am stabilit exact termenii in care pot folosi telefonul si mi-am anuntat si prietenii si familia despre ce si cum.

Faza cu aragazul are si ea o noima. Obisnuiesc sa am tot felul de idei crete, sa imi vina cheful sa gatesc. Zilele astea vreau sa fie despre altceva si nu vreau sa-mi ocup timpul gatind. Nu e o problema ca n-am sa aprind aragazul, o salata e ok sa mananc. Plus ca mi-am propus sa nu stau prea mult pe acasa, asa ca pot manca in oras.

Saptamana asta nu este despre traitul fara tehnologie, nici despre traitul sanatos. Nu mi-am propus sa fac curatenie, sa merg la sala sau cine stie ce altcceva de genul asta.

Saptamana asta vreau in principiu sa ies mai mult din casa, sa ma plimb prin parcuri si pe strazi. Sa imi fac timp sa citesc si sa scriu. Nu ma apuc de scris romane. Scriu pentru ca imi face bine si pentru ca imi limpezeste gandurile. Am sa scriu pentru mine. Am sa scriu si pentru blog in fiecare zi pe hartie, iar cand saptamana de vacanta se va sfarsi, am sa le public asa cum le-am scris, in dreptul fiecarei zile. Sa nu va speriati ca saptamana asta n-am sa scriu nimic si dintr-odata or sa apara toate textele.

Nu mai stiu ce ar mai trebui adaugat. Nu e un pariu, cel mult un fel de provocare, dar nici macar asta nu e. Eu i-am zis simplu: o vacanta. O vacanta de la anumie lucruri, de la oameni. Am nevoie de asta.

Va urez o noapte frumoasa si o saptamana la fel…

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

1 Comment

  1. Bine ca am aflat ca intram in panica daca nu vedeam nimic pe blog :))). Vacanta placuta atunci. Intr-o zi cred ca voi face si eu ceva asemanator la partea cu indernetul :p…dar nu prea curand! Astept impresiile de dupa “vacanta”.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.