Last summer….

Ile/ July 9, 2010/ Ganduri/ 2 comments

Vara trecuta nu a fost una din cele mai grozave veri. Desi am avut un concediu fain prin tara, cu vazut Maramures si Bucovina, Iasi si mormantul bunicii mele de la Vaslui, am luptat din greu pentru el, cu multe suferinte, chiar si ceva nervi, cu decizii importante. A fost o vara groaznic de calda pentru mine si am suferit teribil din cauza faptului ca desi aveam aer conditionat la serviciu nu puteam in nici un fel sa-l folosim din cauza unel colege…hmm… nu gasesc cuvantul potrivi s-o descriu, unei colege… hai sa zicem naspa!!! Era ceva la genul lupta pe viata si pe moarte. Toata lumea murea mai mult sau mai putin de cald si ar fi vrut cat de putin aer conditionat, dar nu se putea din cauza colegei naspa. Ne ridicam eu sau Catalin sa pornim aerul si ne intorceam la birou, ne asezam pe scaun, se ridica ea si il oprea. Se aseza ea pe scaun, ne ridicam unul din noi si tot asa…. Din cand in cand eu si Catalin (noi doi sufeream cel mai tare) renuntam pentru ca aveam si treaba si nu puteam sa ne jucam la nesfarsit de-a soarecele si pisica. Ea nu renunta niciodata pentru ca nici nu muncea niciodata, desi se dadea destul de ocupata. Aveam tot felul de tertipuri si strategii ca s-o pacalim si sa nu stie ca merge aerul, dar era tare greu si de multe ori erau nervi multi printre atata caldura. Mi-ar fi placut sa fie vara trecuta cum este vara asta, asa racoroasa…
Dar, caci de fapt aici vroiam sa ajung, vara trecuta a avut ceva super-super misto. O luna intreaga am mancat in fiecare seara impreuna cu Cip un pepene rosu de cel putin 7 kg fiecare.Cei mai multi erau mai degraba pe la 9 kg. Cip ajungea inaintea mea acasa, cumpara pepenele si il baga la rece.Cand ajungeam eu acasa, intotdeauna mai tarziu decat el (desi plecam impreuna dimineata si desi eu aveam o leafa cam la jumatatea lefii lui), mancam jumatate de pepene si mai tarziu si cealalta jumatate. Nu exista nimic mai bun la capitolul fructe pe care sa-l mananc cu atat de multa pofta ca pepenele rosu!!! Genial de bun mai ales cand e rosu-rosu si rece-rece!!! Stiu ca are zahar mult si ca bla-bla… nu e bine sa-l mananci seara, dar noi alaturi de un regim de viata echilibrat, am slabit cu tot cu pepenele rosu mancat seara. Iar rinichii nostri, in rest destul de ignorati, au fost foaaarte fericiti.
Anul asta pepenii au aparut parca mai tarziu, dar am mancat deja vreo 3 foaaarte buni si astept altii la rand sa-mi satisfaca toate poftele de peste an in materie de pepene rosu 😀 Desi ma cam umflu dupa ce-l mananc si mananc pana nu mai pot, anul trecut dupa o cura de o luna de zile cu pepene rosu tot nu ma saturasem. As mai fi mancat mult si bine asa, in fiecare seara pepene rosu… poate chiar pana la sfarsitul zilelor…

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

2 Comments

  1. dap….bun pepenele rosu…n-am mancat inca anul asta 🙁 de fapt nici n-am realizat inca ca au aparut 😀 inchisa intre cei 4 pereti ai Unicreditului zi de zi nici nu observ ce este in jurul meu :))))))

    1. eeeee…Lasa ca macar ai aer conditionat :)))))

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.