Poveste…

Ile/ June 24, 2010/ Amintiri, Bat campii...., Ganduri/ 0 comments

Afara e frig ca intr-o dimineata rece de vara la munte… As fi vrut sa fiu acolo, dar sunt aici. Asta e! Nu le poti avea pe toate 🙁

Am scapat de examene totusi. Desi ar trebui sa fiu mai entuziasmata, nu sunt.
Imi aduc aminte ca era intr-un manual de romana de prin scoala primara o poveste. Nu mai stiu cum se chema, dar era cam asa. Un barbat isi trimite baiatul foarte lenes sa munceasca. Baiatul in loc sa se duca la munca, s-a dus la mama lui, i-a cerut bani si dupa a stat degeaba toata saptamana. La sfarsitul saptamanii s-a dus la taica-su sa-i dea banii pe care ii “muncise”, numai ca taica-su s-a prins ca banii nu erau munciti de el si i-a aruncat in foc. Baiatului putin i-a pasat si tatal a avut confirmarea ca avea dreptate. Povestea s-a mai repetat de cateva ori pana cand mama baiatului nu i-a mai dat bani, iar el nu a mai avut incotro si a trebuit sa plece sa munceasca. Cand se intoarse dupa o saptamana cu banii munciti de el de data asta, taica-su repeta figura si ii arunca in foc, numai ca baiatul a sarit sa-i prinda.Erau banii munciti de el o saptamama intreaga.
Cam asa stau lucrurile… Ma bucuram mai mult pentru notele mici dar meritate de la matematica decat pentru toate notele astea de 10 luate atat de usor….
Imi aduc aminte de examenul de la Analiza functionala din anul III. Nu m-am dus la examen pentru ca nu invatasem destul. Probabil, adevarul este ca nu invatasem nimica. M-am dus a doua zi, la o alta grupa si pentru ca nu ii cunosteam pe ceilalti, nu am avut nici de unde copia, nici cu cine colabora. Am scris ce si cum am stiut (nu cine stie ce, ca intre timp am fost cu sania prin Politehinca si la baut de vin fiert in Pirahnia in loc sa mai studiez :-P), am rezolvat problemele cum m-a dus capul… Am terminat si am iesit inainte sa se termine examenul. Profesoara corecta lucrarile pe loc si m-a chemat inapoi in sala sa-mi spuna ca desi nu am facut chiar de 5, o sa ma treaca si asta pentru ca i-a placut cum am gandit!! Materia imi era nesuferita, profesoara si mai si. La seminarii nu ma duceam niciodata pentru ca faceam tot cu profa si imi era frica de ea :)) Cand intra ea in sala, eu ieseam. Cu toate astea e probabil cel mai cinstit 5 luat vreodata si una din notele de care sunt mandra 😀 Muncita si mai ales gandita, face mult mai mult decat notele de 10 de acuma. Cam trista poveste, nu-i asa?

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.