Dorințe pentru 2015…

Ile/ January 4, 2015/ Ganduri/ 5 comments

Uneori încerc să fiu altfel, uneori încerc să trișez, uneori mă agăț de niște prejudecăți. Deși și de data asta am încercat să țin cont de toate, m-am răzgândit. Nu e nevoie să încep toate de la întâi, chiar și când e vorba de întâi ianuarie. O listă de dorințe ar fi totuși utilă.

Nu am făcut încă lista de rezoluții pe 2015 și mă gândesc pe de o parte că ar trebui, pe de o parte că o mai pot amâna un pic. Dacă stau cumva să mă gândesc că amânarea e un vechi, foarte vechi obicei de-al meu, ar trebui să înșir aici, chiar acum, ce am de făcut anul ăsta.

  • Vreau să mă angajez „undeva” în cofetărie. Că e undeva în Anglia sau în România e mai puțin important momentan. Ce îmi doresc cel mai mult e să practic meseria asta. Mereu și mereu descopăr că sunt pasionată de asta și vreau să fac asta „for a living”.
  • Vreau să învăț mai multă engleză. Știu ceva engleză și mai ales înțeleg ceva engleză, dar ar trebui să știu mai mult. Să pot să vorbesc mai mult! Evit să vorbesc dacă nu trebuie neapărat și asta nu mă ajută să progresez nici cum. Ar trebui să mai avansez la treaba asta pentru că, mutați acolo, în Anglia, pentru mai mult sau mai puțin timp, ar trebui să profit oricum.
  • Vreau să slăbesc. A mai fost pe lista de dorințe din ultimii 100 de ani și nu prea a ajutat la nimic. Am ajuns la faza la care dacă nu fac nimic este foarte, foarte grav! Nu mai am mult drum de mers înainte fără cale de întors, deci trebuie să rezolv ceva. Am mai încercat să îmi impun niște kilograme în minus, dar nu mi-a ieșit. Trebuie un plan mai amănunțit și mai ales mai plauzibil să îl pot pune în practică. O să lucrez la el.
  • Vreau să îmi cresc blogurile. Amândouă! Și pe ăsta și pe cel plin de bunătăți. Poate să îmi fac și unul în engleză cu bunătăți. Asta m-ar putea ajuta și cu engleza cumva.
  • Vreau să îmi fie lene mai puțin. Asta e una foarte importantă! Ar trebui să fie prima pe listă! Mai puțină lene m-ar putea duce departe. Ar trebui să-mi fie jenă de cât de leneșă sunt și uneori chiar îmi e, dar nu am renunțat încă la ea. Trebuie eradicată!
  • Vreau să am mai mult grijă de mine.  Aici sunt multe de spus și de detaliat și intră și treaba cu slăbitul. Nu am să mă afund în ele acum, dar și aici trebuie un fel de plan să mă urnesc din loc.
  • Vreau să fac sport. Nu știu exact ce fel de sport. Mi-ar plăcea să înot. Mi-ar plăcea și ceva lucru la aparate. Și mersul mult pe jos m-ar face un pic fericită. Nu îmi iese aproape niciodată. Trebuie să pornesc de undeva, mai ales că nu am reușit să fac deloc sport anul trecut.
  • Vreau să am o viață mai plină, să fac mai multe lucruri în general. Viața trece, e un clișeu pe care îl tot spunem, dar oricât de clișeu, e adevărat! Viața trece, iar eu aș vrea să-mi umplu zilele cu mai multe lucruri. Cu mai multe cărți citite, cu mai multe locuri văzute, cu mai multe amintiri.
  • Vreau să îmi organizez pozele. Asta e ceva ce ar părea că poate fi trecut la „și altele…”, dar nu e! Am atât de multe poze pe care ar trebui să le organizez, să le șterg, să le prelucrez, să le văd!
  • Vreau să fac fotografii mai bune. Pe măsură ce mi-am descoperit pasiunea pentru mâncare și pentru gătitul ei, mi-am descoperit și pasiunea pentru fotografie și, deși pasiunea pentru fotografie nu a depășit-o pe cea pentru gătit, cel puțin nu încă, tot mi-aș dori să fac poze mai bune. Nu e foarte greu să fac niște poze decente și aș vrea să mai avansez aici.

Sunt 10 dorințe la care vreau să lucrez anul acesta și cumva ar trebui să nu treacă o zi fără să lupt măcar pentru una dintre ele. Poate cer prea mult. Dacă e să-mi imaginez cum ar fi viața cu toate cele 10 dorințe împlinte, probabil ar fi cu totul alta și probabil aș fi mult mai fericită. Fericirea nu stă în dorințele astea doar, fericirea stă și în ceea ce am deja și vreau să am în continuare! Fericirea pe care o visez cu dorințele astea e un alt fel de fericire pe care sper să o realizez la un moment dat. De ce să nu fie 2015 anul în care lupt mai mult pentru ceea ce îmi doresc?!

La final de an sper să pot spune că 2015 a fost anul perfect!

Happy New year 2015

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

5 Comments

  1. Spor la toate! E mai greu pana te mobilizezi, dupa totul curge de la sine.
    Cu engleza, incearca sa cauti un curs acolo. Pe mine m-a ajutat cursul de franceza nu numai sa invat limba, dar si sa socializez cu colegii.

  2. Mi-a facut placere sa citesc lista ta de rezolutii pentru 2015. Toate sunt niste dorinte foarte puternice si care tradeaza, de fapt, setea ta de viata traita frumos. Sper din tot sufletul sa ti se transforme in realitate cat mai multe dintre ele (daca nu toate), iar 2016 sa te gaseasca intr-un loc foarte fericit 🙂 Cu o noua lista de dorinte 🙂

    1. Mulțumesc, dragă Margot! Să ne tragem concluziile la final de an cu bine 🙂

  3. Pingback: Primul pas... - Gânduri despre orice...

  4. Pingback: Make It Happen... Today! - Gânduri despre orice...

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.