Cea mai buna mancare naspa…

Ile/ August 16, 2010/ Delicios!, Ganduri/ 0 comments

M-am topit de tot de la caldura asta. Astept toamna ca pe o renastere, desi vorba aceea nu e un anotimp cunoscut pentru asta :))
Acum ca am dormit mai devreme, sunt un pic mai fresh si gata sa va povestesc cum mi-a crescut mie brusc si dintr-odata self-esteem-ul sambata pe la pranz.

Povestea incepe asa… acum vreo 3 saptamani Cip s-a operat la un dinte si desi doctorul i-a dat voie sa manance manacare destul de normala, nu supe si ceaiuri, tot am zis sa-i fac o supa crema de legume. Nu de alta, dar nu i-am facut niciodata :)) Am luat niste legume si am purces la a face supa. Nu ni s-a parut grozav ce a iesit, mai ales ca nici unul din noi nu e fan asa ceva, dar a fost mancabil. Pentru ca nu am folosit toate legumele prima data, au mai ramas ceva si pentru inca o tura de supa. Cip oricum era din ce in ce mai bine si nu as mai fi facut supa, dar nu puteam arunca legumele si altceva nu eram in stare sa fac cu ele. De cand cu caldurile care ne omoara, prefer sa mananc orice sau nimica decat sa folosesc aragazul. Supa era simplu de facut pentru ca puneam toate legumele in oala, puneam capacul si nu trebuia sa stau langa ea. Cand se mai raceau le bagam la robot si gata supa. Alte mancaruri ar fi fost mai complicate. Deci am facut si supa a doua din care am mancat doar o singura data, fiecare cate 2 portii si gata. Numai ca supa mai ramasese multa, multa. Noi am mancat din ea, n-am zis nu, nu era oribila, dar totusi ce-i prea mult strica, plus ca cine isi doreste sa manance mancare sanatoasa in concediu :))) asa ca inainte sa plecam prin tara am pus supa ramasa in doua borcane de 800 si i le-am pasat lu’ mama ca stiam ca ei sunt amatori de asa ceva. Nu mancau pe vremuri, dar in vara asta si-au tot facut asa ca nu mai bine, avea cine s-o manance, sa nu o aruncam.
Am plecat prin tara, ne-am intors, a trecut o saptamana. Sambata pe la pranz ma suna mama, vorbim de una, de alta si isi aduce aminte sa ma intrebe ce-am pus eu in supa aia. Primul gand a fost ca era stricata, dar o gustasem inainte sa o pun in borcane sa ma asigur ca mai e mancabila, deci nu putea fi asta, asa ca intreb ingrozita daca i-a fost cuiva rau de la ea. Mama zice imediat ca nuuuuu, ca a fost foarte buna, dar avea ceva diferit la gust de a lor care o facea mai grozava si cautau ingredientul minune pentru ca nu isi puteau da seama ce e 😀 Nu mi-a venit sa cred!!!! Ca fac mancaruri bune stiu, ca am facut vreo 2 torturi minune – genial de bune si asta stiu, ce sa mai zic de cat de bun mi-a iesit cheesecake-ul sau alte dulciuri, dar ca si supa crema de legume sa iasa asa buna si sa fie apreciata de niste cunoscatori, nu ma asteptam!!!! Asa ca vorba lu’ Cip, pe langa celelalte, ma pricep sa fac si cea mai buna mancare naspa* :))))

* supa crema de legume = mancare naspa

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.