Iarna pe strada mea…

Ile/ December 17, 2009/ Amintiri, Bat campii..../ 1 comments

… desi de vreun an locuiesc la bulevard :))
A venit iarna, ati vazut, nu? pana azi nici n-am avut curajul sa ies din casa, doar am scos nasul pe geam. Miroase a iarna si a zapada… Am impresia ca n-a mai fost iarna de demult, din copilarie… E adevarat ca am avut norocul sau ghinionul, depinde cum privesti problema, ca in ultimele doua ierni sa nu muncesc si e chiar al treilea Craciun cand sunt libera… Nu sunt un mare fan al anotimpului dar imi place Craciunul si ce Craciun e ala fara zapada… Pe de alta parte urasc zapada in Bucuresti, se blocheaza traficul instant, apar muntii aia de zapada pe trotuare sau la marginea strazilor, zapada aia care ingheata si se murdareste si sta acolo pana dupa 1 martie si face ca orasul sa arate absolut dezolant… Intotdeauna la trecerile de pietoni sunt niste balti imense, asta e valabil si cand ploua. Toata mocirla aia… asta se intampla si pentru ca e destul de cald cat sa nu reziste prea tare zapada si sa dispara dupa cateva zile daca nu mai ninge. Imi aduc aminte ca iernile in copilarie erau altfel… Era frig, frig, frig… Mergeam cu mama la cumparaturi cu sania, sau venea bunicu sa ne ia de la scoala cu sania. Aveam niste trepte in apropierea blocului, pe care se facea derdelus si toti copii veneau sa se dea acolo cu sania. Ultima oara am fost cu sania in anul 3 de facultate. In ianuarie, daca imi aduc aminte bine era 30 ianuarie 2005. Aveam examen la analiza functionala si nu m-am dus ca nu apucasem sa ma invat prea mult asa ca Cip m-a plimbat cu sania in Politehnica si dupa am fost sa bem vin fiert in Piranha… ce vremuri… E ceva ce imi placea teribil sa fac iarna cand eram mica, sa deschid geamul larg si sa stau in pat sub plapuma mare si grea, la caldura si sa simt tot aerul ala rece si proaspat care intra pe geam… Imi place si acuma, dar parca nu mai e acelasi lucru. Cand inca mai stateam la ai mei, aveam repartitoare si nu mai mergea sa deschizi geamul larg iarna cu caloriferul pornit, iar acuma camera e mai mare decat cea pe care o aveam si frigul parca intra mai greu si nici nu mai e asa de frig….

Pozele sunt de la Revelion 2008, la Tusnad…

Later edit: Mai e ceva ce imi place tare mult iarna 😀

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

1 Comment

  1. daaaa iubesc iarna, e super tare … mai ales la tara la ai mei… exact la capatul strazii este o vale – cam abrupta ce-i drept, acum ca ma gandesc mai bine – Acolo mergeam si ne dadeam cu sania. Plus ca se aduna zapada si trebuia sa facem derdelus … luam cazmalele si mergeam cu totii acolo. Unde mai pui, ca veneau si adulti sa ne ajute. Eram o gramada de copii, vre-o 20, si ni se mai alaturau si alti copii de pe alte strazi. Imi vine sa rad acum cand ma gandesc. Tare frumos mai era. Bineinteles, ca eu vreau sa ninga, sa vina un viscol din acela mare, sa se creeze nameti de zapada, iar restul lumii nu. Pfff chiar ma enervez. As iesi din nou sa ma joc in zapada, sa fac un om de zapada, si sa ma dau cu sania . hehe

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.