Titanic…

Ile/ January 21, 2010/ Amintiri, Culturale, De la altii.../ 4 comments

Au trecut ani multi la numar, daca nu ma insel vreo 13, de cand s-a lansat filmul Titanic. Toata lumea murea sa-l vada, colegele mele de clasa (eram in clasa a 8-a pe atunci) l-au vazut de 5, 6 ori numai la cinema. Caietul meu de amintiri dintr-a 8-a e plin de Kate & Leo, Rose & Jack in nesfarsite inimioare…Se zicea ca ai nevoie de multe pachete de servetele la cat o sa plangi la filmul asta. Tot spiritul asta de turma din jurul lui, m-a impiedicat sa ma duc sa il vad pe ecrane si am refuzat constant sa-l vad chiar daca s-a dat la televizor de atunci incoace de zeci de ori.

Intr-o buna zi, in toamna anului trecut, nu prea stiam la ce filme sa ma mai uit si intamplarea a fost sa dau pe imdb peste Titanic. Am zis acum a sosit momentul, mai ales ca Cip era plecat din tara, pe el sigur nu l-as fi convins sa se uite nici macar acum. Am facut rost de film si am inceput sa ma uit la el. Cred ca am apucat sa vad vreo 20 de minute, dupa care nu mai stiu exact de ce m-am oprit. N-am mai apucat sa ma uit la el de atunci, desi am mai avut cateva intentii. Insa ieri m-am uita la un film cu Leonardo DiCaprio, Catch me if you can (din 2002, mi-a placut filmul si chiar il recomand cu caldura si altora 🙂 ) si mi-am adus aminte de Titanic asa ca am zis azi ca e un prilej bun sa-l vad.

Am vazut in sfarsit filmul asta!! N-am prea inteles faza cu plansul, adica mie personal nu mi-a venit sa plang deloc. Poate in alt context, in alt loc… nu stiu ce sa zic… dar acum nu m-a prins in faza in care sa-mi stoarca lacrimi, asta poate si pentru ca in general nu prea plang la filme… Filmul clar nu mi s-a parut atat de prost pe cat ma asteptam, ba din contra as zice. Nu-i rau deloc. :)) si clar trebuie sa spun cat de tare i-am invidiat pentru celebra scena…

(N-am reusit sa fac rost de o poza mai buna :()

  • Cateva curiozitati gasite pe net care mi s-au parut interesante:

    • Pentru anumite cadre cu epava s-a construit un platou intreg si mai apoi a fost scufundat.
    • Pentru majoritatea cadrelor cu epava, in schimb, s-a folosit chiar epava originala a vasului, fiind necesare 12 scufundari si mai multe ore de filmari pentru doar 12 minute de aparitie in film.
    • Scenele din camera motoarelor au fost filmate la bordul navei SS Jeremiah O’Brien, si pentru ca erau prea mici, au fost filmate cu o camera care le-a facut sa para mai mari.
    • Exteriorul vaporului in marime naturala a fost construit intr-un rezervor pe o plaja din Mexic. Constructia a inceput in ziua celei dea 85-a aniversari a lansarii oficiale a Titanicului adevarat, pe 31 mai 1996. Platoul a fost orientat astfel incat vantul care bate sa duca fumul in directia potrivita.
    • Pentru scena in care apa navaleste in sala Marii Scari, realizatorii au avut la dispozitie o singura dubla deoarece intregul platou si toate decorurile au fost distruse in urma valului.
    • Gloria Stuart, desi avea doar 86 de ani a fost machiata pentru a arata de 101, dar experienta nu i-a facut placere.
    • Costurile de 200 de milioane de dolari ale filmului au depasit costul Titanicului adevarat.
    • Dupa filmari, ramasitele platoului in marime naturala au fost vandute la fier vechi.
    • Pe platourile de filmare, animalul de companie (o soparla) al lui Leo Di Caprio a fost calcat de un camion, insa cu ingrijiri medicale s-a insanatosit.
    • Cand James Cameron a scris scenariul pentru Titanic, personajele Rose DeWitt Bukater si Jack Dawson erau pur fictive. Insa dupa ce scenariul a fost terminat, s-a descoperit ca la bordul Titanicului chiar a fost un J.Dawson care a murit in naufragiu. Acest J. Dawson era de fapt Joseph Dawson, nascut in Dublin, in septembrie 1888. Corpul sau a fost scos din apele oceanului si a fost inmormantat intr-un cimitir din Nova Scotia, impreuna cu alte victime ale naufragiului. Astazi, mormantul lui, numarul 227, este cel mai vizitat din tot cimitirul.
    • Titanic a fost filmul cu cele mai multe nominalizari la Oscar, insa n-a castigat premiul pentru nici o categorie a actorilor.
    • Mainile care apar in cadrul schitei lui Rose, nu sunt ale lui Leonardo di Caprio, ci ale lui James Cameron. Stangaci, a fost filmat in oglinda astfel incat sa para ca sunt ale lui di Caprio.
    • Aproximativ 120 de tone de apa au fost consumate in timpul filmarii scenei lui Eric Braeden (triplu fata de cat s-a estimat la inceput). Braeden a afirmat ca niciodata in viata lui n-a fost mai speriat decat atunci cand se pregatea pentru ce urma sa filmeze, din moment ce nu era posibila o repetitie fizica.

    Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

4 Comments

  1. animalul de companie (o soparla) al lui Leo Di Caprio =)))))))))

    1. =))) dap
      mi s-a parut foarte tare… a fost calcat de un camion, insa cu ingrijiri medicale s-a insanatosit…. eu cred ca l-au inlocuit cu altul… :))

  2. mai, da’ chiar ai studiat problema:))

    1. dap :))
      cautand poze sa pun pe blog am gasit chiar multe povesti, dar am ales doar curiozitatile astea… 🙂

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.