Consideratii de tot felul despre Lyon: vedere din parc…

Ile/ March 21, 2011/ Ganduri, Vacanta/ 0 comments

Sâmbătă și luni am fost în parcul Tête d’Or. Sâmbătă era înnorat și cam frig, iar la Zoo se închisese când am vrut noi să intrăm, așa că m-am mai dus și luni.

Ce e cu parcul ăsta Tête d’Or? Este cel mai mare parc din Lyon. Lucrările de amenajare au început în 1857 și au durat 5 ani. Se intinde pe 117 hecatre și are un lac de 16 hectare.

Are 8 porți, ultima amenajată în 2009.

Are câteva sere…

… si o mini grădină zoologică…

Intrarea în parc, cât și la sere și grădina zoologică este gratis. Însă grădina zoologică și serele se închid în fiecare zi la 17.30. Parcul se închide la 20.30 iarna și la 22.30 vara.

Parcul este mare, impresionant, frumos. Se stă pe iarba, se poate face picnic, nu grătar. Am vazut o mulțime de tineri jucând tot felul de jocuri.

Există și un debarcader.

Flori multe, specii de copaci și mai multe…

Ce mi s-a părut cel mai tare totuși a fost apa din lac. Nu m-am prins cum fac de e așa curată. E incredibil de albastră. N-am vazut vreodata așa un lac.

Da, mi-a plăcut mai tare decât orice parc din București. Încă un motiv să vreau să mă mut aici 😉

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.