Despre cafea și zilele de vineri…

Ile/ March 18, 2011/ Ganduri/ 0 comments

Sunt un mare fan al cafelei și al zilelor de vineri. Să încep cu cafeua. Am început să beau cafea când învățam pentru bacalaureat. Nu pot să învăț ziua sau oricum învăț mult mai greu ziua decât noaptea și așa am ajuns să beau cafea. Pe vremea aia ai mei faceau cafeaua cu un strop de zahar. Am renunțat între timp și eu și ei la zaharul din cafea. Nu îmi place cafeau dulce și nici cea cu lapte sau frișcă. Îmi place cafeaua simpla, tare, neagră. Îmi plac cum arată cafelele sofisticate, cu frișcă pe deasupra și alte cele. Arată într-un mare fel, dar nu le pot bea pentru că îmi fac rău și nici nu-mi plac. Și mai e ceva, în general îmi place cafeaua rece. Obișnuiesc să pun gheață în cafea dacă este foarte fierbinte. Daca e cafea instant în 99 de cazuri din 100 o fac cu apa rece. Îmi place cafeaua și tot ce este cu cafea: inghețată, ciocolată, prajituri, creme, torturi. Așa am ajuns să fac tortul cafegiu, tort care a fost extrem de apreciat de toată lumea care a apucat să mănânce din el. Mai am și o listă de doritori care nici nu l-au gustat și abia așteapta să-l mai fac, poate prind și ei o porție.

Nu sunt neaparat dependentă de cafea. Pot trăi și fără. Pot sta trează și fără cafea, la fel cum pot dormi uneori chiar dacă tocmai am băut o cafea. Probabil mi se trage de la părinți. Ei au baut ani de zile foarte multă cafea, cafea tare, la orice oră din zi și din noapte. Ziceam că nu sunt dependentă, dar îmi place muuuult să beau cafea.

Acum să zic și despre vineri. Îmi plac foarte mult și zilele de vineri. Scrie undeva prin zodiace cum că ziua de vineri este ziua mea norocoasă. Nu știu dacă e neaprat așa, dar de când mă știu mi-a plăcut vinerea, poate chiar mai mult decât week-endul în sine.

De-a lungul vieții mi s-au întâmplat și lucruri urâte vinerea, am avut și zile de vineri grele și rele, dar n-au încetat niciodată sa-mi placă. Să mă trezesc vineri dimineața și să știu ca sunt atât de aproape de week-end și de evadare a fost întotdeuna parcă mai plăcut decât evadarea în sine. Orice s-ar fi întâmplat nu putea să-mi strice această magică bună dispoziție. După ce am început să muncesc și mai ales după ce am început să am și eu un program de lucru săptămânal normal, care se termina vineri undeva cel mai devreme la 4, am instaurat niște reguli. Niște reguli de genul vineri seara ieșim în oraș. Nu în club, că nu sunt genul, dar ieșim în oraș să mâncăm și să bem. Sau dacă nu ieșim în oraș, comandăm mâncare acasă și ne uităm la filme. Nu se spală vase și nu se face treabă. Nu se spală rufe, nu se face curățenie și obligatoriu se mănâncă în pat. Bine, între timp chestia asta cu mâncatul în pat a ajuns aproape o regula general valabilă. Vinerea e ziua care trebuie respectată, în care nu trebuie să te enervezi și trebuie doar să fii vesel.

E adevărat că de când nu mai am job, vinerea si-a mai pierdut din farmec, zilele mele fiind toate libere, dar tot trebuie sărbătorită. În dimineața asta i-am acordat pe lângă cana mare de cafea și o briosă imensă care trebuia acompaniată cu niște înghețată de cafea. Din păcate inghețata s-a întâmplat să se topească așa că am turnat-o peste. A fost ceva de vis oricum. Have a nice friday and an even nicer week-end…

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.