Prin Bucuresti…

Ile/ November 18, 2010/ Ganduri, Vacanta/ 1 comments

In urma cu 2 luni plecam la Paris. De fapt la ora asta eram deja acolo. Apoi peste o luna plecam la Riga. Azi ar fi trebuit sa fie randul Bucurestiului. Locuiesc dintotdeauna aici. Aici m-am nascut, aici am copilarit si cred ca au fost cativa ani in care n-am parasit nici o clipa orasul. Tot aici am fost la scoala si aici am si muncit. Nu-mi place, dar m-am obisnuit cu el. E al meu. Nu pot privi orasul asa cum il privesc cei care nu-s de aici. Nu stiu cum e sa locuiesti de-adevaratelea in alta parte. N-am parasit probabil niciodata orasul asta mai mult de 2 saptamani, dar asta nu inseaman ca-l cunosc ca pe propriul buzunar. Sigur ca mi-ar placea sa fie altfel, n-am sa spun ca Bucrestiul e un oras frumos, dar sunt si lucruri frumoase aici, dincolo de blocurile cenusii, dincolo de toata mizeria.

Imi doream tare mult incepand de azi sa-i acord o saptamana sau poate chiar mai mult pentru a-i vizita locurile frumoase, pentru a-i aprecia ce are de oferit. Imi doream sa incerc macar in parte sa vad orasul prin ochii unui turist. Faza asta cu turistul e cam grea pentru ca nu as nimeri nici unde daca n-as fi de aici, dar trecem peste astea.

Bucurestiul are ceva muzee, dar eu n-am mai fost de tare mult timp la muzee. Sigur am vazut destule din ele, copil fiind, ori cu parintii ori cu scoala. Om mare am fost destul de rar pe la muzee si desi mi s-ar parea frumos sa vizitez muzeele noapte la Noaptea Muzeelor Bucurestene, am evitat acest lucru din cauza multimilor mari de oameni care se imbulzesc la acest eveniment pentru ca de cele mai multe ori intrarea e gratis.

As fi vrut, cum ziceam, sa pornesc azi la drum prin Bucuresti, dar socoteala asta nu s-a potrvit prea bine cu programul meu. Daca as fi plecat in alta parte lasam totul balta si plecam, asa e mai greu. Ce-am reusit azi sa fac e sa ma duc la film, la Studio si sa vad Medalia de onoare. Apoi am hoinarit pe Lascar Catargiu si am facut poze la case.

Apoi am ajuns la Muzeul de Geologie si iata ca dupa 15 ani de cand am fost ultima data acolo, l-am revizitat.

Ultima data l-am vazut in clasa a -5-a cu diriginta mea, profesoara de geografie. Recunosc ca nu-mi mai aduceam aminte mare lucru. Am platit 4 lei biletul de student si am pornit sa-l vizitez. Nu e prea clar in ce directie ar trebui s-o iei asa ca am vizita muzeul cam cum m-a dus capul. Initial am avut impresia ca nu se viziteaza tot, dar nu-i asa. E destul de vizitat. Mie mi-a luat aproape o ora si l-am vazut un pic pe repede-nainte. Desi pare bine si frumos documentat este foarte prafuit si lucrurile nu par sa se fi schimbat in vreun fel pe acolo de destul de multa vreme.

Am mai trecut un pic prin parcul Kiseleff si cam asta a fost tot.

Maine sigur nu am sa reusesc sa vizitez nimica, dar daca nu in week-end, macar de luni poate apuc sa mai hoinaresc un pic.

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

1 Comment

  1. frumos ce vrei sa faci 🙂
    Am incercat si eu intr-un week-end sa hoinaresc prin Bucuresti si sa il privesc prin ochii unui turist. Cu toata sinceritatea si oricat de mult asi vrea nu am reusit sa vad nimic frumos. Avem cladiri vechi de patrimoniu care zac in paragina, ascunse de blocurile gri odioase. Avem prea multe masini si suntem prea multi oameni..parca ne sufocam reciproc. Se construieste haotic nerespectandu-se nici un plan….nush dar chiar sunt dezamagita :))

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.