La Paris in colt de strada – episodul 1

Ile/ September 19, 2010/ Ganduri, Vacanta/ 6 comments

Sunt cam obosita dupa 2 zile la Paris. Acum chiar nu sunt in stare sa va povestesc despre toate, dar zilele viitoare sper sa ma adun si sa scriu.

Am ajuns la Paris ieri pe la 3 si ceva si pentru ca hotelul e pe cealalta parte a Parisului fata de aeroport, iar eu nu aveam chiar asa multe bagaje, am hotarat sa mergem prin centru. N-am intrat prin muzee si alte cele, am vazut lucrurile doar pe afara… Frumos rau as spune, mai ales pe malul Senei, desi mirosul pe alocuri te cam nenoroceste… Vaporase pe Sena sunt cu foarte multe si pline, pline in week-end cel putin. Seara cele mari sunt orbitor de luminate. Am mancat niste paste intr-un restaurant italienesc si apoi am vazut si turnul sclipicios la 9 fix. La piciorul turnului am scos din bagajul meu o punga cu biscuiti cu nuca si cacao sa mancam :)Ma gandeam ca puteam sa si vad cativa ca era coada alaturi la clatite, cookie-uri si altele :))

In turn n-am urcat pentru ca aveam bagajul cu noi, dar sincer inca nu mi-e foarte clar daca o sa si urc pana la urma :))

Apropo de raul meu de inaltime, zborul a fost mai mult decat perfect, nici o urma de frica, nimic. Pana la urma o sa ajung la concluzia ca imi este mult mai bine atata timp cat zbor singura 🙂

Azi nu prea stiam exact pe unde sa mergem. Am avut la un moment dat un gand sa mergem la Disney, dar total intamplator am descoperit ca Palatul Versailles ne este mult mai la indemana. Am resuti sa vedem palatul dupa 45 de minute de stat la coada la bilete, iar coada, in caz ca va intrebati, mergea chiar repede… 😀 Am vazut si Grand Trianon si gradinile de la Versailles. Acum recunosc, n-am vazut gradinile foarte in amanunt pentru ca weram morti rau de oboseala, dar de frumos e chiar foarte….

Am avut noroc de doua zile insorite si destul de calde. Ma bucur ca am scapat de cele 32 de grade pe care le-am lasat la Bucuresti desi am inteles ca acum ploua rau acolo.

Daca o sa reusesc sa-mi adun puterile, o sa scriu si povestile cu ceva mai multe detalii si chiar si poze.

Pentru ca maine e luni, iar muzeele sunt inchise mi-am propus sa ma plimb prin La Défense…

Cam atat pentru acum,

Noapte frumoasa va urez de la Paris 😉

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

6 Comments

  1. ma chere..cand vad si io poze de la Versailles, s’il vous plait?:P

    1. Fata mami, am pus poze de la Versailles aseara pe FB 🙂

  2. of of..nu verific si eu FB-ul o zi si tu pui poze..:P

    1. pai sa ma tin de promisiune 😛
      si cum ti-a placut la Versailles?? 😉

  3. mi-a placut muuult, bineinteles, da’ mai atasata sunt de poza asta a ta de pe blog. aspectul de “emigrant”, proaspat aterizat in Parise nepretuit::)

    1. daaaaa… aveam 6 ore ce cand eram in Paris si atunci inca imi placea :))

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.