Nu sunt omul deciziilor rapide…

Ile/ September 16, 2010/ Ganduri/ 0 comments

Beau un pahar de vin si incerc sa va scriu o poveste… despre mine… sper sa ma si fac inteleasa.

Nu sunt omul deciziilor rapide, sau cel putin nu sunt omul deciziilor rapide de un anumit fel. Nu pot sa zic da sau nu instant, desi e un paradox pentru ca am o impulsivitate dezvoltata destul de bine pe alocuri. Pot sa iau decizii usoare instant, pot sa las si pe altii sa ia decizii pentru mine, dar cand vine vorba de o decizie mai grea, staaaauuu si ma gandesc pana trece valul.

Ma enerveaza teribil cand imi sunt impuse deciziile grele. Cand altuia i se pare ca e evident ca ar trebui sa fac intr-un fel si nu intelege de ce imi mai bat eu capul. Mie nu imi este tot timpul evident, un om din afara poate pierde multe detalii. E foarte adevarat ca un om din afara poate avea o privire de ansamblu mai buna tocmai pentru ca pierde detalii, dar poate pierde si detaliile care fac diferenta dintre da si nu pentru mine. Plus ca exista lucruri in care ma impotmolesc. Lucruri banale la prima vedere, lucruri banale pentru altii, pentru mine pot fi diferite, pot fi mult mai importante. Asta nu inseamna ca e neaprat bine.

Ceea ce am eu nevoie este doar un pic de ajutor. Exista cazuri in care stiu care as vrea sa fie raspunsul, dar nu am eu argumente pentru el. Balanta argumentelor mai mult sau mai putin logice atarna in cealalta parte si atunci am nevoie de cineva care sa ma ajute sa repozitionez balanta. Nu am nevoie de un om care sa vina pur si simplu cu argumentele lui, am nevoie de un om care sa inteleaga cum gandesc eu si sa ma ajute cu argumente folositoare modului meu de gandire, modului meu de gandire care la un moment dat s-ar putea sa fie absurd.

Sunt un om care gandeste logic si rational intr-o multime de cazuri, dar cand vine vorba de mine nu e neaparat asa. Sunt un om cu probleme, cu probleme multiple, cu destul de multe frustrari, unele chiar nejustificate. Dar ele exista, eu nu le pot ignora si pana o sa ma tratez de ele, am nevoie de ajutor. Am nevoie de un anumit fel de sustinere. Am nevoie de un om care sa inteleaga cum gandesc eu si sa ma sustina sa ajung la raspunsul corect…

Nu sunt o cauza total pierduta, as spune ca pe alocuri incep sa ma tratez.

A trebuit sa iau o decizie rapida. Am luat-o chiar fara prea mare ajutor. O sa plec. Au contribuit multe la asta, am reusit cumva s-o intorc din condei, sa reusesc sa le fac pe toate in mintea mea pentru a putea ajunge la decizia asta… Sambata seara o sa fiu la Paris, chiar un pic mai devreme…

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.