Paste – episodul 3…

Ile/ July 17, 2010/ Delicios!, Ganduri/ 0 comments

Mai intai de toate va asigur ca nu o sa transform blogul intr-un blog culinar desi in ultimul timp am tot scris despre mancare. Poate in toamna dau drumul la blogul culinar si atunci aici doar o sa bat campii cu gratie despre alte alea.

Ultimul episod din seria episoadelor cu paste este referitor la niste spaghetti cu fructe de mare. N-am mai mancat fructe de mare gatite de mine si nici in rest n-am prea mancat, dar pentru toate exista un inceput. Ne mai facand si ele fiind destul de scumpe proaspete, am zis sa nu ma risc foarte tare si mai intai sa iau niste fructe de mare congelate. Am luat 2 pachete de vreo 160 gr cantitate neta dezghetata fiecare, niste unt, pasta de tomate si spaghetti. Usturoi si chilii aveam acasa. Era cat pe ce sa uit, am mai luat si niste vin alb, un Riesling Italian.

Am topit niste unt, cam o jumatate de pachet si am pus o jumatate de capatana de usturoi, catel cu catel curatat si tocat marunt si nsite chili proaspat rasnit. Am renuntat cel putin momentan sa mai caut ardei iute pentru ca de fiecare data cand am cumparat, ardeii nu au fost iuti si nici la tara la Cip ardeii iuti nu sunt iuti 🙁

Dupa ce usturoiul s-a rumenit un pic prin unt (si eu am innebunit de la bunatate de miros) am pus fructele de mare congelate. Am pus capacul la tigaie si am lasat vreo 5-10 minute cred. Am adaugat apoi o cana de doar 150 ml vin alb si am mai lasat sa scada sosul. La sfarsit am pus niste pasta de tomate sa colorez totul si am mai lasat cateva momente pe foc.

Pastele in timpul asta au fiert conform timpului. Am adaugat peste ele sosul intr-un vas termorezistent si am amestecat cu grija ca sa se manjeasca bine pastele. Am ras niste cascaval pe deasupra si ca deobicei, am bagat si 10 minute la cuptor sa se lipeasca bine sosul de paste.

Au iesit absolut fantastice si clar a fost cel mai reusit episod din serie.

Din ce am citit pe internet, am vazut ca exista cateva moduri in care poti face paste cu fructe de mare, ori cu sos rosu, ori cu sos alb, ori fara sos. Cum am mai spus, eu nu sunt fan sosuri albe la paste si nici n-am gatit eu sosuri albe la paste, asa ca tot cu pasta de tomate le-am facut. Mie mi-au placut teribil de mult. As mai face clar in aceasta combinatie si probabil as pune 3 pungi de fructe de mare in loc de doar 2 😀

Acestea fiind spuse seria de povesti cu paste s-a terminat. Sper ca v-a si placut incursiunea mea prin bucatarie. Poate, poate facem un episod separat pentru Garfield cu ceva lasagna delicioasa, dar asta mai incolo un pic, in concediu.

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.