Cianura pentru un suras…

Ile/ June 10, 2010/ Amintiri, Culturale, Ganduri/ 1 comments

Cianura pentru un suras de Rodica Ojog-Brasoveanu… Vara trecuta am auzit asta 2-3 saptamani la televizor in fiecare dimineata, urma sa apara cu Adevarul. Inca imi suna in urechi vocea barbatului din reclama spunand Cianura pentru un suras… Cianura pentru un suras… Cianura pentru un suras… Sigur ati auzit vocea aia speciala din reclama… Titlul mi s-a parut genial, de autoare recunosc ca nu am auzit. A parut in august, eram in cocncediu dar am zis ca nu pot rata asa ceva. Era intr-o joi si eram la Iasi, imi aduc aminte ca am cumparat-o de la parterul unui mall, cred ca Moldova Mall… Stiu, stiu… memorie de elefant :))) (data exacta n-am mai mentionat-o ca sa nu va sperii :))) )

Am incercat atunci sa o citesc, dar prinsa cu vizitatul si admiratul lucrurilor nu prea mi-a reusit. Am abandonat-o si asa a ramas pana ieri. Inainte sa ies pe usa, cand plecam la examen, am realizat ca nu am nici o carte in geanta. Am terminat zilele trecut de cititi “Dupa-amiaza albastra” a lui William Boyd si nu imi alesesem inca o carte de citit. Mi-am amintit de Cianura…, am varat-o repede in geanta si am fugit la examen ca eram in intarziere rau. In metrou (vreo 12 statii am de mers) am mai rasfoit o data intrebarile si am trecut la citit. Acum e gata!! Mi s-a parut foarte tare cartea, foarte captivanta. Aseara nu mai vroiam sa ma culc de nerabdare sa vad cum se termina lucrurile. Mai am o jumatate de volum. O alta poveste: Buna seara, Melania! , cu acelasi personaj central Melania Lupu.

Cercetand un pic internetul, despre autoare am aflat ca a fost avocata si ca a scris romane politiste. Vreo 35 la numar. Este cea mai cunoscuta si indragita scriitoare de romane politiste de la noi si a murit la doar 63 de ani, in 2002. Am recunoscut deja ca nu am auzit de ea, dar acum sunt hotarata sa mai caut cateva, sa mai citesc. Cine stie, poate maine la targ mai gasesc un roman, doua….

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

1 Comment

  1. incearca si “grasa si proasta”. nu e roman politist, ci sunt niste povestiri tare amuzante. pe mine m-au destins.

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.