Pui cu gutui….

Ile/ December 3, 2009/ Delicios!/ 4 comments

Na! ca am luat-o razna!!!! Sa vezi si sa nu crezi :))) Deci va recomand aceasta reteta minune, preluata si adaptata de noi 😀

Se ia puiul de la magazin, din curte sau din curtea altuia, se dezgheata daca e cazul si se spala. Se ia un bol sau ceva asemanator si se pun in el urmatoarele chestii: ulei de masline, miere, sare, piper, boia, cimbru, coriandru (sau un amestec gata existent la magazin, cu cat mai putine chestii gen potentiator de arome…) se mai pune niste piper proaspat macinat, mult chilli si miez de nuca tocata. Cu chestia dubioasa rezultata se mozoleste puiul si se pune in tava. Se taie gutuile felii, dupa ce se spala si se pun si ele in tava. Luam ce a mai ramas de la amestecul cu care am uns puiul, mai punem miere si nuca, amestecam bine, adaugam apa si turnam peste gutui in tava. Daca e necesar mai punem apa in tava, sa fie cam 2 degete de lichid. Punem multe, multe stafide si bagam in cuptorul preincalzit la 160 de grade. Daca n-aveti cuptor cu grade, incalziti cuptorul la flacara mica.

Dupa vreo 40 de minute, se scoate puiul si se intoarce. Se mai tine jumatate de ora si ar cam trebui sa fie gata. Acuma depinde si de pui. Incercati si vedeti care-i treaba. Daca se nimereste, poate fi delicios, daca nu, e doar bun :))

Share this Post

About Ile

Eu sunt Ile și scriu pe blogul ăsta într-o formă sau alta de aproape 10 ani. Sunt gândurile mele despre orice, sunt frustrările și bucuriile mele, sunt trăirile mele și o parte din viața mea așternute pe pagina asta virtuală așa cum mi-au venit tastele la mână.

4 Comments

  1. Yamii!!!
    Pare sa fie mai mult decat delicios! 😀

    1. Chiar este!! hi hi hi 😀

  2. imi place faza cu mozoleala puiului:) Suna apetisant. Pofta Buna!

    1. Saru-mana! Iti dam si tie un copanel, o gutuie, ceva…? 😀

Lasă-mi un comentariu...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.